Nötkött
Oxfilé 55°C
Ryggbiff 55°C
Entrecôte 55-58°C
Rostbiff 55-58°C
Griskött
Fläskkarré 72-75 °C
Kotlettrad 68-70°C
Fläskfilé 68-70°C
Skinka, julskinka 68-70
Temperaturer
Nöt och lamm – Blodigt (rare) 55˚ C
Nöt och lamm – Medium (medium rare) 58-60˚ C
Nöt och lamm – Medium–välstekt (medium) 60–65˚ C
Fläsk, nöt, lamm – Välstekt (well-done) 70˚ C
En köttermometer är oumbärlig i köket.
Låt köttet vila både innan och efter tillagning.
Ett rumstempererat kött blir som regel både saftigare och mörare.
Temperaturer
Nöt och lamm
– Blodigt (rare) 55˚ C
Nöt och lamm
– Medium (medium rare) 58-60˚ C
Nöt och lamm
– Medium–välstekt (medium) 60–65˚ C
Fläsk, nöt, lamm
– Välstekt (well-done) 70˚ C
En köttermometer är oumbärlig i köket. Låt köttet vila både innan och efter tillagning. Ett rumstempererat kött blir som regel både saftigare och mörare.
Butik Trönninge – Pilgatan 3, 432 47 Varberg, Telefon 0340-20 55 90 | Butik Ica Kvantum – Torggatan 26, 432 41 Varberg
Produktion – Värnamovägen 4, 432 32 Varberg, Telefon 0340-20 55 91